Onderhoud

Onderhoud

Periodiek onderhoud

Uw E-bike heeft regelmatig een periodieke onderhoudsbeurt nodig. Wij kunnen u exact adviseren en informeren over het optimaal gebruik van uw fiets. Mocht u vragen of problemen hebben met uw E-bike, neem dan contact met ons op via 0416-272753 of info@autobraat.nl

Onderhoud Uit te voeren bij Kosten
aankoopinspectie +/-2 weken na aankoop Gratis
1e beurt 500 km of binnen 12 maanden na aankoop € 65,-
2e beurt 1.000 km of binnen 24 maanden na aankoop € 65,-
3e beurt 1.500 km of binnen 36 maanden na aankoop € 65,-
4e beurt 2.000 km of binnen 48 maanden na aankoop € 65,-

Zelf onderhoud

Uw E-bike is samengesteld uit hoogwaardige materialen en onderdelen. Om deze in optimale conditie te houden dient u uw E-bike regelmatig te verzorgen. U dient daarnaast uw E-bike één keer per jaar door uw dealer te laten controleren. Wij kunnen dan de belangrijke delen smeren en opnieuw conserveren. Tevens voeren wij diverse controles uit en wanneer nodig zullen wij bij- of afstellen.

Uw E-bike is een bijzondere fiets. Dat betekend dat veel reparaties die u normaal gesproken met een gewone fiets zelf zou kunnen verrichten, nu meer technische vaardigheden vereisen. Werkzaamheden als de ketting afstellen, een band vervangen of een slag in het wiel verhelpen, kunt u daarom beter aan uw dealer overlaten.

Het is belangrijk uw E-bike regelmatig schoon te maken. Vuil en stof kunnen beschadigingen veroorzaken. Met name in de winter is het verstandig na uw fietstocht uw E-bike snel te reinigen, omdat wegenzout schade kan veroorzaken.

  • Gebruik een gewoon schoonmaakmiddel dat geen schuurmiddel, siliconen of agressieve oplosmiddelen bevat.
  • Reinig uw E-bike met koud water (warm water zorgt voor inwerking van zouten!)
  • Gebruik bij het reinigen een zachte spons en droog af met een zachte doek of zeem.
  • Gebruik in geen geval een hogedrukspuit of stoomreiniger! Dit beschadigt het remsysteem en de elektronica.
  • Houd de derailleur en ketting heel goed schoon om eventuele problemen met het schakelen van versnellingen te voorkomen.
  • Als door bijvoorbeeld steenslag de lak is beschadigd, kunt u dit om corrosie te voorkomen herstellen met een lakstift

Inspecteren

  • Controleer regelmatig alle bouten en moeren van uw fiets. Controleer ook of er speling zit in het stuur. Als dat het geval is, controleer dan of de inbusbouten waarmee u het stuur kunt verstellen goed vast zitten. Mocht alles goed vastzitten, maar toch speling merkbaar zijn, laat dan uw dealer de oorzaak van de speling verhelpen.
  • Controleer regelmatig of beide remmen (voor en achter) nog goed werken. Er kan op den duur speling of slijtage optreden. Laat in dat geval de dealer de remwerking goed controleren en zo nodig bijstellen.
  • Controleer regelmatig de bandenspanning. De spanning dient minimaal 4 bar te zijn. Gebruikt u een compressor voor het oppompen van de banden? Verzeker u dan van de juiste instellingen.

Bij twijfel neemt contact met ons op via 0416-272753 of via info@autobraat.nl