Snorfiets vs E-bike


Snorfiets vs E-bike


De snorfiets is op dit moment erg populair in Nederland. Er rijden op dit moment meer dan 700.000 rond. Maar waarom voor een dure, vervuilende snorfiets gaan als er een goedkopere, schonere alternatief is? Wij geven u 9 redenen om in plaats van een snorfiets te kiezen voor een E-bike.

Beter voor uw gezondheid

Bij het rijden van een E-bike bent u actief bezig. Het fietsen gaat niet vanzelf, want u moet zelf ook trappen. Zo blijft u in beweging en dit is natuurlijk goed voor uw conditie. Fietsers leidt bovendien tot een langer en gezond leven.

Overal op het fietspad

Als u een normale E-bike heeft dan mag u daarmee overal op het fietspad. Dit is met de snorfiets niet het geval. In delen van Amsterdam moet de snorfietsen gewoon de weg op. Er zijn zelfs stemmen om dit uit te breiden naar de rest van de stad. De verwachting is dat meerdere steden dit voorbeeld gaan volgen.

Geen rijbewijs nodig

U rijdt op een E-bike net zoals een normale fiets, dus gewoon zonder rijbewijs. Mocht u gebruik willen maken van een snorfiets dan heeft wel een rijbewijs nodig.

Geen kenteken nodig

Als een normale E-bike gebruikt heeft u geen kenteken nodig. Bij een snorfiets is dit wettelijk verplicht.

Makkelijk parkeren

Een fietsenrek is voor het parkeren van een E-bike al voldoende. Een snorfiets is breder en heeft daardoor meer plek nodig.

Behendiger op een fietspad

Fietspaden zijn er in verschillende maten. Een brede snorfiets heeft het moeilijk op een smal fietspad. U moet uitkijken of u niet iets of iemand raakt. Met een E-bike heeft u dit probleem veel minder. Dankzij het smalle frame rijdt u gemakkelijk om obstakels heen.

Nooit stil staan

Annie de Rooij had er altijd last van: brommerpech. Met een E-bike heeft u dat probleem niet. Mocht u de pech hebben dat er een defect is aan de motor of accu, dan kunt u de E-bike gewoon als een normale fiets gebruiken.

Geen brandstofkosten

Gemiddeld verbruikt een snorfiets 1 liter per 35 kilometer. Momenteel is de prijs voor een liter benzine zo’n € 1,61. Een E-bike is goedkoper: per oplaadbeurt bent u ongeveer € 0,003 per keer kwijt.

Milieuvriendelijk

Een snorfiets heeft niet bepaald een schoon imago. Het is luidruchtig, stinkt en stoot schadelijke gassen uit. De E-bike is een stil en schoon alternatief. U heeft geen fossiele brandstof nodig en geen last van de uitstoot van schadelijke gassen.

Kortom: een E-bike is goedkoper in het onderhoud en makkelijker in het gebruik dan een snorfiets. Neem eens een kijkje bij uw lokale Ebike4all-dealer en laat u verrassen door de mogelijkheden.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Raadhuisstraat 11
  • 5161 BD, Sprang-Capelle
  • (0416) 27 27 53
  • info@ebikebraat.nl

Openingstijden

Maandag:  08:00 - 17:00 uur
Dinsdag:  08:00 - 17:00 uur
Woensdag:  08:00 - 17:00 uur
Donderdag:  08:00 - 17:00 uur
Vrijdag:  08:00 - 17:00 uur
Zaterdag:  08:30 - 17:00 uur
Zondag:  GeslotenOnze merken

E-Bike4all